miércoles, 23 de septiembre de 2009

Son

Adormits. Així és com hem arribat aquest matí al Kursaal. I és que la festa d'ahir va ser genial però només hem pogut dormir tres horetes.
A les 9.00h hem agafat el "bus d'acreditados" i, avui sí, hem arribat a hora justa al Kursaal però hem pogut entrar. La primera pel·lícula que hem vist ha estat "Màscares", la única producció catalana que opta al premi del Jurat de la Joventut, dirigida per Elisabet Cabeza i Esteve Riambau. Entre capcinada i capcinada hem descobert la vida de l'actor Josep Maria Pou entre bambalines, combinada amb la dinàmica de treball, els sentiments i les emocions de l'ofici teatral. Un documental emotiu i apassionant sobre la vida dels actors.

Sergi: 8
Gerard: 7
Alba: 7
Andreu: 7
Marta: 8

A les 16.30h, després de dinar un entrepà de xoriço que amb prou feines ens hem pogut acabar, hem mirat "Contracorriente", una coproducció peruana, colombiana, francesa i alemana que tractava l'homosexualitat a partir d'una història d'amor entre la vida i a mort. El protagonita és Miguel, un pescador de poble, casat i a punt de ser pare, que té un afer secret amb Santiago, un pintor foraster. Aquest s'enfronta a un gran dilema quan Santiago s'ofega accidentalment i torna després d'haver mort demanant-li que trobi el seu cos al mar i l'enterri segons els rituals del poble perquè la seva ànima descansi en pau. Un film indiferent valorat de la següent manera pels cinèfils catalans:

Sergi: 5
Alba: 6
Gerard: 6
Andreu: 6
Marta: 6

La darrera pel·lícula del dia ha estat "Le jour ou dieu est parti en voyage", dirigida pel francès Philippe Van Leeuw. El film tracta el genocidi de Ruanda a partir de la història de Jaqueline, una jove tutsi la qual es refugia al bosc per evitar els atacs dels huttus. Un documental marcat pel silenci. Potser pel silenci, potser pel poc dinamisme de la pel·lícula, o potser pel cansament posterior a la festa d'ahir a la nit, alguns dels membres del jurat s'han adormit. Per aquest motiu, després de la pel·lícula, el Gerard i l'Andreu, han anat a descansar i a treballar al pis i els vallencs i la bisbalenca ens hem quedat fent turisme per diferents esglésies donostiarres. Durant aquest passeig hem coincidit amb Pilar López de Ayala, amb la qual ens hem fet una magnífica fotografia! Així acomiadem un dia marcat pel sol -per fi!- i pel cansament!

Puntuacions "Le jour on dieu est parti en voyage":
Sergi: 5
Alba: 5
Gerard: 4
Andreu: 4
Marta: 5




No hay comentarios:

Publicar un comentario