miércoles, 23 de septiembre de 2009

Resum de les últimes pelis


Fa moltes hores que no renovem; concretament des de la primera peli del dia 21, Desperados on the block. Anem-hi a posar remei.

Los viajes del viento va ser el següent llargmetratge que vam poder visionar. Es tracta d'un drama musical que té com a protagonista Ignacio Carrillo, un joglar colombià que, després de molts anys tocant per tota la regió, decideix emprendre un últim viatge, un viatge que resultarà molt especial.

La última peli de la jornada va ser la millor del dia, i podríem assegurar que també una de les millors del Festival. El seu nom, The Scouting Book for Boys. David i Emily són dos amics inseparables que viuen en un campament de caravanes. Quan obliguen a Emily a traslladar-se, David ajuda la seva amiga a amagar-se en una cova. Però les coses no surten tal com s'esperaven, i quan David descobreix la verdadera raó per la qual Emily s'amaga, el seu món comença a derrumbar-se. La peli va fer posar el cor en un puny a tots els espectadors; el gir de guió final del film ens va deixar bastant bocabadats. Posarem les puntuacions per veure-ho més clar:

- Gerard: 8
- Andreu: 9
- Alba: 8
- Marta: 7
- Sergi: 9


L'endemà al matí vam tenir un petit problema; el bus que ens porta fins el Kursaal va arribar tard i, conseqüentment, nosaltres també, per la qual cosa no ens van deixar entrar a la primera projecció. El film que havíem de veure era Sammen/Together (noruec) i, segons la puntuació final del públic, 7'7, es va tractar d'una bona peli. Posteriorment ja vam poder entrar a la sala i vam tenir l'ocasió de veure Ilusiones ópticas, xilena, una barreja entre drama i comèdia, amb estructura d'històries paral·leles que es creuen, que va estar bé però no per destacar.

Gigante
va ser la següent i, tot i haver estat enguany premi especial del jurat a la Berlinale, no va acabar de convèncer el públic. Es tracta d'una atípica història d'amor entre un guarda jurat i una dona de fer feines d'un supermercat. Les puntuacions d'aquesta última van ser:


- Marta: 6
- Andreu: 6
- Gerard: 6
- Alba: 7
- Sergi: 7


Finalment, ahir a la tarda vam poder gaudir d'una molt bona pel·lícula que, de moment, s'erigeix com a principal candidata al premi, ja que la mitjana del públic va ser de 9'01, una nota molt alta que va superar la fins aleshores més votada, The Scouting Book for Boys. Estic parlant d'una producció turcoalemana titulada Min Dit/The Children of Diyarbakir. És un drama ambientat a la Turquia kurdistan, els protagonistes de la qual són dos nens que es queden sense pares quan aquests són assassinats. El nen i la nena, de 10 i 7 anys, s'han de buscar la vida al carrer, sense ningú a qui poder demanar ajuda. Al finalitzar la peli, el director va ser llargament aclamat, amb gent dreta aplaudint i tot. És probable que acabi guanyant el premi. Les nostres puntuacions van ser:


- Alba: 9
- Marta: 10
- Gerard: 10
- Andreu: 9
- Sergi: 9


Cal dir, finalment, que ahir vam sortir de festa, concretament a la coneguda discoteca Bataplan. Tots els membres del Jurat Juvenil hi estavan convidats. La cosa va anar molt bé, tot i que avui al matí la primera pel·lícula ha estat "costosa de mirar". Però això a la propera renovació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario